Soita mulle, Sorpas!

Jvvv:n blogipläjäys viisureissulta Hellaan Ateenasta keväältä 2006. Pahoittelemme.

sunnuntaina, toukokuuta 21

NE VOITTI!!!

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kai se taytyy vahitellen uskoa - Suomi ja Lordi on voittanut taman vuoden euroviisut. Ei tata viela ole kyennyt ymmartamaan... Koko ajanjakso eilisillan pisteidenlaskun alusta tahan hetkeen on vain utuinen tuntirupeama hienoine hetkineen. Alkaa vieko tata meilta pois sanomalla etta se onkin vain unta.

Sita tunnetta ei voi sanoin kuvailla, kun pistemaara toisensa jalkeen ropsahti Suomen pistetilille yha useammalta maalta. Fanikatsomossa oli aivan uskomattoman tajuton fiilis koko ajan (no yllari!). Heideeta taa taisi ensimmaisena sitten halata, kun voitto oli selvilla. Jee! Pressikeskukseen ei faneja perkele soikoon enaa eilen paastetty, mutta meni se aika myos ulkomaalaisten kanssa rupatellessa ja haastattelua Kreikan tv:lle antaen.

Tahan valiin todettakoon, etta ilmeisesti se Radio Suomen haastattelu sitten tuli ulos kun ainakin Tuuli, Salla ja Hilkka siita raportoivat tekstiviestitse. Jee! Ja ainakin kahteen brittimediaan meikalaista hastateltiin eilen ennen finaalia kisa-alueella.

Yksien Amstelien (virallinen kisaolut, ensi vuonna toivottavasti viisuissa saa Golden Capia ;) jalkeen hipsimme kisabussiin, jonka kanssamatkustajat saivat nauttia :D matkan aikana voittoinnon synnyttamasta viisupotpuristamme, joka piti sisallaan niin taman vuoden kappaleita kuin myos menneiden vuosien viisuhitteja (Kaelakee haal, Diggiloo diggiley). Kiitos ja anteeksi.

Ensimmainen todellinen tajuamus tapahtuneesta tulvahti tajuntaan, kun talsimme hotellilta Euroclubille siina puoli kolmen jalkeen. Suomen liput kirvoittivat autoilijat torvien toottaamiseen, peukalon nostoon, onnittelujen huuteluun. Ja samoin osallistuivat onnitteluihin myos monet vastaantulleet kadunmiehet. Jos Kreikka ei olisi antanut Lordille pisteita lainkaan, olisi kenties kannattanut harkita kahteen kertaan lippujen mukaan ottamista, mutta Anna Vissin lobbaamat 12 pistetta isantamaalta takasivat sen, etta koko viikon ajan ateenalaisilta kuulemamme kommentit maastamme, esittajastamme ja kappaleestamme eivat olleetkaan pelkkaa selkaantaputtelua. Jesse tempaisi jo semipaivana jakaen "Vote Lordi"-mandariinejaan, itse jatin kaikki kolme saamaani prepaid-liittymaa The Mall -kauppakeskuksen infolehtistandin paalle "Vote Lordi"-maininnalla varustettuna. Ehka nekin oli sielta illalla poimittu ja aania annettu viela pari lisaa ;).

Kello tuli kolme. Soi Hard Rock Hallelujah. Soi Oot voimani mun. Lordi tuli. Halasin Mr Lordia ensimmaisena paikalla. Onnittelin vuolaasti ja vilpittomasti. Kello tuli nelja. Soi Elakoon elama. Soi jalleen Hard Rock Hallelujah. Vaihdoin paikkaa toisen clubirakennuksen luo. Jututin erasta viron delegaation jasenta. Soi Sata salamaa. Lauloimme Iidan kanssa sita tohkeissamme sisapihalla. Soi taas Hard Rock Hallelujah. Menimme joraamaan sita sisatiloihin. Sen jalkeen soi Shiri. Lauloimme sen pihalla Iidan kanssa englanniksi suhkoht taydella antaumuksella.

+++ Nettikahvilan pitaja soittaa juuri HARD ROCK HALLELUJAHin!!! Efharisto! +++

Koitti jatkoillelahdon aika kello 6.45, ja sain myos luovutettua uuden virolaisystavani ;) oman porukkansa kasiin. Jessen, Iidan ja Karin kanssa marssimme Ateenan aamuauringossa kohti Omoniaa Suomen lippujen heiluessa ja autojen toottaillessa. Voi sita fiilista...

I & K painuivat suoraan hotellille, ja J:n kanssakin paatettiin vain napata aamupalat kahvilasta mukaan ja painua nukkumaan sen jalkeen. 7.31 pyysin huoneeni avaimen hotellin respasta. :) Ei se uni sielta tullut kaytannossa lainkaan. Puolenpaivan jalkeen lopettelin sangyssa loikomistani ja katselin viisukatsantoja tv:sta. Ja nain myos Lordin esityksen tv-kuvana ekan kerran. Jee!

Ohhoh. Ei tata vain voi uskoa todeksi. Ensin vuosia ja taas vuosia pelkkaa viisuvaninaa ja -valitusta kusipaasuomalaisilta, ja sitten yhtakkia tajuaa elavansa koko seuraavan vuoden aivan uskomattomassa viisuhuumassa omassa kotimaassaan...

Ei maar, taytyy hoitaa muut surffailut alta pois ja lahtea paivanvaloon takaisin. Jee!

Edit (oikolukuvaiheessa) +++ Nettikahvilan pitaja soittaa taas HARD ROCK HALLELUJAHin!!! Efharisto! +++