Soita mulle, Sorpas!

Jvvv:n blogipläjäys viisureissulta Hellaan Ateenasta keväältä 2006. Pahoittelemme.

perjantaina, toukokuuta 19

JEEEEEEEEEEEEEEEE!

Historiallinen hetki

Huomenta taas vihdoin Ateenasta! Voisiko blogiaan paremmissa fiiliksissa jatkaa kuin finaalipaikan voittamisen jalkeisen kuuman kreikkalaisaamun tunnelmissa! Lordi teki kuin tekikin suomalaista viisuhistoriaa - loistavaa! Tajuttoman uskomatonta! ;)

Eilinen paiva meni rentoutuessa Akropoliin-retkella ja grilliliha-annosta nauttien. Kuuden jalkeen hipsimme Victorian metroasemalle kannustusliput kadessa ja Finland (I:lla Perkele)-paidat paalla. Norjalaistoimittajapari haastatutti meita areenan ulkopuolella ja sovimme tapaavamme lehdistopuolella sitten kisan jalkeen mahdollista radiohaastattelua varten (valitettavasti emme enaa tavanneet). Aikaa oli viela kosolti, joten suuntasimme lehdistopuolelle ilmoitustauluja kurkkimaan ja virvoketeltalle kylmia juomia nauttimaan. Pian kuitenkin koitti aika siirtya siviilipuolelle kuuntelemaan kasarihitteja ja harrastamaan yleista hengausta. Taytyy kylla sanoa, etta suomen lipulla sai poikkeuksellisen paljon huomiota osakseen eilen! Mita sama onkaan lauantaina...?

Paikat olivat mainiot, kahdeksas rivi oli kerrassaan sopivan likella itse lavaa (- ja ehka se finaalin 17 rivikaan nyt ei niin paha ole). Kello laheni uhkaavasti kymmenta, kunnes salin valot himmenivat ja hohdokas seka viihdyttava alkunumero saattoi alkaa.

Armenia - Ok nauhatemppuesitys. Tama kappale on kylla kirottu; jaa se sitten soimaan finaalista tai M:n lauluhetkesta, voi olla varma ettei se poistu mielesta tunteihin... Sinansa sympaattista etta Armenia paasi ekana viisuvuotenaan finaaliin asti.
Bulgaria - Ihan siedettava ja toimiva kokonaisuus, joskin putoaminen finaalista oli ihan ansaittu.
Slovenia - Edelleen aivan loistava homohumppa! Iiiiiiihana kappale! Paras! Mutta kun ei iske eurooppalaisiin moukkiin niin ei sitten vakisin. Ei finaalipaikkaa, vaikka Anzej sinne olisi ehdottomasti kuulunutkin. :(
Andorra - Rouva bordellinpitaja huorineen - taman vuoden pohjanoteeeraus stailauksessa on siis saavutettu. Aivan jarkyttavilla asuilla saatiin pilattua totaalisesti ihan siedettavan voimakappaleen tunnelma. Emme voi ymmartaa. Ei silla, ei tama pudotusta parempaa olisi ansainnut millaan asustuksella.
Valko-Venaja - No onhan se kalsan oloinen tytteli ja biisikin keskikastia... En olisi finaalipaikkaa antanut, mutta kylla tama kaiken kaikkiaan semin parempaan puoliskooon kuuluu.
Albania - Ei iske sakkipilli ja tussutossusedat meikalaiseen, ei. Kauhiaa albaanihumppaa. Ansaittu putoaminen.
Belgia - Puntarikakkoseni. Kylla taman esitys ainakin yleisolle naytti vallan onnistuneelta, vaikka Kate aavistuksen kalsa saattaa ollakin. Mutta silti melkoinen yllatys ettei iloinen popralli paassyt jatkoon, video kun kuitenkin kai pyorii musakanavilla. Toivottavasti tasta saadaan silti kesahitti Eurooppaan. Pettynyt sijoitukseensa olen mina.
Irlanti - Hieno ja symppis Irlanti ja Brian Kennedy. Pidan edelleen kovasti. Finaalipaikka ansaittu selvio.
Kyrpos - Suurin jannitys keskuudessamme oli se, kuinka kaukana Aneten maitorauhaset mahtavat eilisiltana olla toisistaan. Kyllahan ne lahes rinnoiksi olivat tunnistettavissa. Mutta kappale edelleen niin totaalista paskahottoa, etta ihan hirvittaa. Mielenkiintoista havaittavaa oli myos se, kun lahes koko alakatsomo oli rauhallisena Aneten saapuessa ja lopettaessa, mutta koko muu sali rajahti molemmissa vaiheissa raikuviin aplodeihin. Ai miten niin Kreikan ja Kyproksen valit ovat hyvin laheiset? ;) Onneksi ei paassyt vinkuja finaaliin.
Monaco - Eihan se tytto kai laulaa osannut yhtaan, mutta camp-hengessa mina ja I jammailimme toki kertsin mukana kuin palmubileissa konsaan. Tosin taisimme olla ainoat. :puna: No, odotettu putoaminen, vaikka tytto todella natti onkin.
Makedonia - No eihan Elena enaa samanlainen horatsu ollut kuin esikasteluvideossa, nyt han oli enaa vain pelkka pissis. Natti sinansa. Mutta biisi silkkaa skeida-lopezia. En olisi paastanyt jatkoon.
Puola - "Hyva Puola!" Juu, en ma tasta ole edelleenkaan oppinut pitamaan, vaikka kuinka olin maanantaina samassa valokuvassa ja sain promolevyja... Sori Puola, ihan ansaittu putoaminen.
Venaja - Onhan tama parantunut pikku hiljaa koko ajan... Ja hyvahan tama on ollut toki aina. Mukava poppikappale, joka ansaitsi jatkopaikan toki. Ainoastaan pianotytto paasi valitettavasti vieterirunkkarikategoriaan valkoiseen pintamaalinsa vuoksi. Harkkojen normaalivaritys naytti viela vain aavistuksen kornilta, mutta tomusokerikerros tyton hartehilla oli kylla jo liian paksua. Silti pidan kappaleesta.
Turkki - No joo, ihan jees... Ehka ansaittu jatkopaikka, ehka ei.
Ukraina - Iiiiiiiiiihana Tina Karol! Niin valloittava persoonana, joskaan kappaleensa ei edelleenkaan ole ihan vakuuttanut mua. :( Mutta jo ihanuutensa takia tytto ansaitsi finaalipaikan (minako ulkomusiikillinen? Ei pida paikkaansa!)
Suomi - Jee Suomi Jee! Tama kolmeminuuttinen nyt oli sellainen, josta ei muista enaa mitaan, sen verran jannityshurmoksessa oltiin koko porukka. Show toimi ja yleiso tykkasi. Ja niin tykkasi nakojaan Eurooppakin.
Alankomaat - Mulla oli rumpu ja sulla oli rumpu ja me taidettiin jopa osata soittaakin niita. Lainaan tahan nyt hyvaa ystavaamme J:a - "Your song, Amandambam..., is really catchy..." Juu, onneksi eivat paasseet jatkoon. Turha mika turha. Vaikka olihan se kyllakin hieman surullista istua hollantilaisfanien vieressa katsomossa :(. No, toivottavasti eivat olleet koskaan uskoneetkaan finaalipaikkaansa.
Liettua - Paska on paskaa. Ei sais buuata, mutta adrenaliini vei mukanaan siina tilanteessa :puna: Ja hei, jos katsomon ponot saavat buuata Silvialle niin kylla silloin saa vahan buuata myos Liettuan pelleille... Mutta etta finaaliin? :shock: Ei saatana, sanon mina.
Portugali - No aika horahtaviksi olivat lirvahtaneet Portugalilaisneitostenkin asustus. Eika halpa kasariralli kamalilla asuilla ainakaan paremmaksi muutu. Hyvaa toki Portugalin tuotanteeksi, mutta olihan putoaminen ainoa oikea ratkaisu.
Ruotsi - Carola veti juuri niin hyvin kuin saattoi odottaakin. Ja ansaitsi finaalipaikkansa. Vaikka puhuikin taas kerran niin lipevan alloja jeesussuhteestaan voittajien lehdistotilaisuudessa.
Viro - Iiiiiihana Viro ja iiiiiiiiiihana Sandra! Edes I:n ja mun Viron liput eivat kantaneet ihanaa virorallia finaaliin. :( Tama oli kylla illan surullisin asia. ); No, laulu jaa elamaan ainakin meidan mieliimme.
B-H - En vaan edelleenkaan kasita sita hurmosta, joka taas katsomon valtasi taman esityksen aikana... +puistelee paatansa+ (Ei jatkoon, minusta.) Tylsa kuin mika.
Islanti - Se toimivampi edelleen naista vitsikappaleista. Tosin olihan se niin kuin joku oli analysoinut; Liettua vaikuttaa juntteihin kerrasta kaikkialla euroopassa, Islanti on sellaista kitchia ja camppia, jota vain viisufanit osaavat arvostaa. Onneksi melkein kaikki paikalla olleet olivat ymmartaneet Silvia-huumorin, paitsi tietysti ne hollantilaiset siina meidan vieressa, jotka innolla Congratulationsille buuasivat. Ja siitakos me saimme viela lisavoimaa heilutella lippujamme ja kannustushuutaa.

Jannitys rakahti kylla aarimmilleen kun kirjekuoret saapuivat ihmisketjun kautta lavalla. Mutta voi sita onnen huumaa, kun koko suomalaisyleiso rajahti huutoon halaamaan toisiaan ja riekkumaan penkeilleen! Aivan kertakaikkisen uskomaton hetki! Ja siina vaiheessa tama meikalaisen aanikin sitten meni... Toivottavasti se tassa pikku hiljaa palailee. Illan tappiona toinen mustista Finlandia-lipuista, joka jonnekin kauas lennahti kannustustilanteessa. Illan paatteeksi siirryimme viela pressikeskukseen kuulemaan voittajien lehdistotilaisuutta. Kisabussilla Omonialle, sielta hotellille reippaillen. Siina vaiheessa vasymys vain oli kohonnut jo niin korkeaksi, etta katselimme vain finaalin uusinnan (Lordi lauloi juuri kun astelimme hotellin kahvilasaliin, jonka nurkassa tv oli paalla) lopun I:n ja K:n huoneessa ja painuimme pehkuihin. Tanaan sitten enemman biletysta. Ja shoppailua sita ennen.

Mutta nyt lahden Lordin lehdistotilaisuuteen kisapaikalle - raportoimatta jaaneista tapahtumista enemman sitten myohemmin.

JEEEE FINAALIIN JEE!